Adatvédelem

Adatkezelési nyilvántartási szám 

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) 68. § (6) bekezdése alapján a Mandala Nyaraló (képviseli: Istenes Mária Éva) marketing célú adatkezelését nyilvántartásba vette a NAIH-115221/2017 nyilvántartási számon.

Az érdeklődés során megadott adatokat bizalmasan kezeljük és harmadik félnek nem adjuk át.
Bármikor kérheti e-mail címének törlését a szallas@mandalanyaralo.hu címre küldött levelében vagy a leveleink alján található linken.

Vendégadatok jelentése

2021. szeptember 1-től minden magyarországi szállásszolgáltató köteles minden vendég érkezésekor információt gyűjteni a vendégek személyazonosságáról, és ezt az információt megosztani a Magyar Turisztikai Ügynökséggel.

A gyakorlatban az adatokat a személyazonosító okmányok digitális szkennelésével kell összegyűjteni és feltölteni a Magyar Turisztikai Ügynökség által biztosított Vendéginformációs Zárt Adatbázisba (VIZA). Ha a vendég megtagadja a szükséges dokumentum benyújtását, az érintett személytől meg kell tagadni a szálláshely-szolgáltatás igénybevételét.

Az adatoknak többek között tartalmazniuk kell olyan információkat, mint a keresztnév, vezetéknév, születési hely és idő, állampolgárság, a szálláshely címe és a tartózkodás várható kezdő és záródátuma. Magyar vendégek esetében a nemzeti személyazonosító igazolvány, a vezetői engedély és az útlevél alkalmas a személyazonosság igazolására. Az EU-ból érkező vendégek esetén személyazonosító igazolvány és útlevél, a harmadik országból érkező vendégek esetén pedig csak útlevél fogadható el személyazonosítás és dokumentumszkennelés céljából.